Pilates

Η μέθοδος Πιλάτες πήρε το όνομα της από τον Τζόζεφ Χιουμπέρτους Πιλάτες και η ιστορία της ξεκινά πριν από 100 περίπου χρόνια.

Ο Πιλάτες ήταν ένα ευαίσθητο και ασθενικό παιδί που αποφάσισε να ξεπεράσει τις σωματικές του αδυναμίες. Γι αυτό ξεκίνησε να γυμνάζεται από νεαρή ηλικία και ασχολήθηκε με την ενόργανη, τις καταδύσει, το σκι και το μποξ.

Με αυτόν τον τρόπο ο Πιλάτες ανέπτυξε την τεχνική μυϊκού ελέγχου και κινήσεων, που είναι γνωστή ως matwork και βασίζεται στην ιδέα της χρησιμοποίησης της αντίστασης που δημιουργείται από το βάρος του σώματος και τη βαρύτητα με στόχο τη βελτίωση της εσωτερικής δύναμης και κινητικότητας.

Ο Πιλάτες πίστευε ότι η μέθοδος του μπορούσε να ενισχύσει τους ανθρώπους ώστε να γίνουν πιο παραγωγικοί πνευματικά και σωματικά καθώς στοχεύει στην ενίσχυση της συνειδητοποίησης του σώματος, συνδέοντας το σώμα και το μυαλό ως μια λειτουργική και δυναμική ένωση.

Το matwork Πιλάτες δεν αποτελεί απλά μια συλλογή ασκήσεων, αλλά μια μοναδική μέθοδος που βασίζεται σε καλά δομημένες φιλοσοφικές και θεωρητικές αρχές που αναπτύχθηκαν και διασαφηνίστηκαν κατά τη διάρκεια πολλών δεκαετιών από τη χρήση και τις παρατηρήσεις που προέκυψαν από την εφαρμογή της μεθόδου.

Παρακάτω σας παραθέτω ένα μίνι workout για κοιλιακούς! Η συνέπεια θα σας ανταμείψει.

https://youtu.be/-Un-YS0G_hQ

 

H μεγάλη γκάμα των ασκήσεων της μεθόδου Πιλάτες προσαρμόζεται κάθε φορά στις ανάγκες του ασκούμενου, ανάλογα με την ηλικία, το πόσο γυμνασμένος είναι, τα προβλήματα υγείας που μπορεί να έχει. Kάθε πρόγραμμα είναι μοναδικό, ενώ υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας. Έτσι, ένας ασκούμενος με πολλά προβλήματα θα έχει πιο ήπιο πρόγραμμα από ότι κάποιος που δεν έχει. O ίδιος ο J.H. Pilates, χαρακτήρισε τη μέθοδό του “ήπια για τις εγκύους, ασφαλή για τους υπερήλικες, δυναμική για αθλητές και χορευτές”.

Κάνοντας Πιλάτες ενισχύετε την ευλυγισία σας, ανακουφίζετε την μέση, τα γόνατα, τον αυχένα και τους ώμους από εντάσεις και πόνους. Αυξάνετε την κυκλοφορική και καρδιοαγγειακή δύναμη και αναπτύσσετε δυνατό μυϊκό σύστημα.

Κατά την διάρκεια ενός μαθήματος Πιλάτες χρησιμοποιούνται εξάρτήματα όπως μπάλες μικρές και μεγάλες, λάστιχα, δαχτυλίδια, βαράκια, stick και patch.

Τα μαθήματα Pilates μπορούν να παρακολουθήσουν άνδρες και γυναίκες οποιαδήποτε ηλικίας (εκτός από παιδιά), αφού οι ασκήσεις είναι ασφαλείς προσφέροντας ελαστικότητα και ευκινησία.

“It is exercise alone that supports the spirits, and keeps the mind in vigor.”

Προπόνηση με το Pilates Reformer , το πιο διαδομένο όργανο του Pilates με ασκησιολόγιο που καλύπτει περισσότερες από 200 ασκήσεις.

Στόχος είναι η μυϊκή ενδυνάμωση, η βελτίωση της στάσης του σώματος, η ευκαμψία, η ευλυγισία.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για το reformer είναι η ευελιξία του. Οι ασκήσεις μπορούν να γίνουν ξαπλωμένοι, καθιστοί, όρθιοι, τραβώντας τους ιμάντες, σπρώχνοντας το πέλμα, σκαρφαλώνοντας στο πέλμα, σκαρφαλωμένο στους ώμους, με πρόσθετο εξοπλισμό, ανάποδα, πλάγια και κάθε είδους παραλλαγές.

Το reformer προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα του Pilates, συμπεριλαμβανομένης της συνολικής δύναμης, της ευελιξίας, του συντονισμού και της ισορροπίας.  Αυτά τα πράγματα, με τη σειρά τους, οδηγούν σε βελτιώσεις στην καθημερινή ζωή, όπως καλύτερη στάση του σώματος, χαριτωμένη και αποτελεσματική κίνηση και για πολλούς, ανακούφιση από τον πόνο που σχετίζεται με σωματικές ανισορροπίες όπως ο πόνος στην πλάτη και στον αυχένα.

Δηλώστε προτίμηση & συμμετοχή στο 6970090546

Pin It on Pinterest